Ombouwen felsmachines

Ombouwen felsmachines

Wilt u flexibel zijn naar uw klanten en een breder pakket aan bus- en dekselformaten aanbieden? Dan ontkomt u niet aan het ombouwen van de felsmachine. De ombouw kan in diverse varianten mogelijk zijn afhankelijk van welke wijziging in bus en deksel formaat er plaats vindt. Indien u alleen van inhoud verandert en niet van bus of dekseldiameter dan volstaat een zogenaamde hoogte ombouw. Hierbij wordt de hoogte van de machine aangepast voor de hogere of lagere bus.

Wordt er een verandering in busdiameter doorgevoerd, dan moeten alle sterren en geleiders vervangen worden voor nieuwe exemplaren met de juiste afmetingen voor de nieuwe bus. Dit betreft een grotere ombouw, waarbij het afstellen en timen van de machine van essentieel belang is om problemen of afwijkingen, zoals beschadigingen en misfelsen, te voorkomen.

Bij een wijziging van dekseldiameter dient het gehele dekselmagazijn, inclusief de dekselgeleiders, aangepast te worden. Vaak gebeurd dit in combinatie met een ombouw in busdiameter.

Dit is een omvangrijke aanpassing waarbij de gehele machine, inclusief de felsrollen, opnieuw moet worden ingesteld.

Hierbij is het cruciaal om de kwaliteit van de fels te waarborgen.

Met ons gespecialiseerde team kunnen wij u ondersteunen bij elke ombouw van de felsmachine. Daarnaast bekijken en adviseren wij altijd of er bijvoorbeeld een reductie in ombouwtijd haalbaar is door een andere werkwijze toe te passen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van meer of minder machinedelen.

Op deze manier wordt de ombouwtijd verkort en ontstaat er meer beschikbare productietijd.